نقد و بررسی خودروی هایما S7 اتوماتیک تنفس طبیعی
در چندین سال اخیر شوق مردم برای خرید خودروهای کراس اوریا SUV یا به اصطلاح رایج شاسی بلند زیاد شده است و به طبع آن،خودروسازان نیز روی به سوی تولید یا مونتاژ این نوع خودروها آورده اند.در کشور عزیزمان،در بازه قیمتی زیر یکصد میلیون تنوع زیادی در این سبک خودرو وجود دارد.اما مهم ترین مسئله انتخاب درست و معقولانه و به صرفه است که با اندکی کاوش می توان خودرو مناسب را انتخاب و خریداری نمود.در این مقاله قصد بررسی خودروی هایما S7 اتوماتیک cc2000 (تنفس طبیعی) به عنوان یک خودروی مناسب و با قیمت خیلی معقول را خواهیم داشت.این خودرو توسط بزرگترین خودروساز کشور،شرکت ایران خودرو مونتاژ می شود.با ما در ادامه همراه باشید:
تاریخچه خودروساز
این شرکت در ژانویه سال ۱۹۹۲ به عنوان “هاینان مزدا موتور” (بعدها با حروف ابتدایی هاینان و مزدا نامش به هایما تغییر کرد)، یک سرمایه گذاری مشترک بین دولت استانی استان هاینان و مزدا ،برای تولید خودروهای های مزدا برای فروش در چین تاسیس شد. قرارداد سرمایه گذاری مشترک تا سال ۲۰۰۶ ادامه یافت، در آن هنگام سهمی از مزدا از هاینان مزدا توسط گروه فاو خریداری شد و این شرکت تبدیل به یکی از شرکتهای تابعه فاو شد. در حالی که هایما حق خرید و فروش مدل های قدیمی مزدا و همچنین استفاده از تکنولوژی مزدا را برای حمایت از محصولات خود باقی گذاشت، حق استفاده از اسم مزدا را ممنوع کرد. این امر لزوما به این معنی نیست که هایما ارتباط کامل با شریک قبلی خود را قطع کرده است؛ زیرا انتقال فناوری ممکن است ادامه یابد.
در ماه اوت سال ۲۰۰۸، هایما شروع به ساخت سومین کارخانه مونتاژ در هاینان کرد که توانایی ساخت ۱۰۰ هزار واحد در سال را داشت. دو شعبه دیگر آن تقریبا در هایکو و شهر ژنگژو قرار دارد؛ که هر دو در کل ظرفیت تولید ۱۵۰ هزاروسایل نقلیه در سال را دارند.
در ماه دسامبر سال ۲۰۱۶، هایما آمادگی خود را برای ساخت کارخانه تولیدی در بلغارستان از سال ۲۰۱۸ اعلام کرد. این دومین شرکت چینی بعد از شرکت لیتکس موتور( توزیع کننده رسمی موتورگریت وال) برای ساخت کارخانه در اروپا خواهد بود .
طراحی خارجی هایما
هایما S7 اساساً همان مدل فیس لیفت هایما ۷ محسوب میشود.در ماه ژوئن سال ۲۰۱۳ میلادی روانه بازار شد.پلتفرم اتاق این خودرو بر اساس خودرو مزدا CX7 است.در نگاه اول که هایما s7 نظر شما را جلب می کند ابعاد بزرگ آن است که اتومبیل را تا حدودی شبیه به یک شاسی بلند واقعی نشان می دهد.سایز بدنه این خودرو ( طول ۴۴۹۸ ، عرض ۱۸۳۰ و ارتفاع ۱۷۳۰ میلیمتر) در کنار رینگ های ۱۷ اینچی و فاصله محوری ۲۶۱۹ میلیمتر و گنجایش مخزن سوخت ۶۱ لیترو لاستیک های فاق بلند هانکوک این خودرو را به یکی از بزرگترین خودروها در رده قیمتی خود تبدیل کرده است.در جلو خودرو توازن چراغ ها و جلو پنجره نمای زیبایی این خودرو را دو چندان کرده است.دی لایت ها در چراغ های جلو به خوبی جاسازی شده اند و نمای خوبی را ایجاد میکنند.نور چراغ ها جلو در نور پایین و نور بالا به کمک لامپ های ۵۵ واتی از قدرت مناسبی برخوردار هستند که با توجه به متحرک بودن نور پایین در ۳ سطح ارتفاعی که از داخل اتاق قابل تنظیم است تنظیم مناسبی در شرایط مختلف در اختیار راننده میگذارد اما نور چراغهای مه شکن با قدرت ۲۴وات چنگی به دل نمیزند.در نمای جانبی گلگیرهای برجسته نمای زیبایی را بخشیده و یک خط ازچراغ جلو تا چراغ عقب کشیده شده است و نمای جانبی را از سادگی خارج نموده است.این خودرو به صورت فابریک نیز دارای پارکابی می باشد.نبود گل پخش در نمای جانبی تنها نقطه ضعف در نمای کناری این خودرو است. آینه بغلها کامل جمع نمیشوند ولی باید ذکر کرد که آینه بغل هر اتومبیلی در حدی جمع میشود که از پهنای خود خودرو کمتر نباشد تا موجب اشتباه راننده از بابت عرض خودرو در عبور از محلهای باریک نشود. اما به مهم ترین و زیباترین قسمت خودرو یعنی قسمت عقب خودرو می رسیم که هر بیننده ای را به یاد خودروهای سری ایکس BMW می اندازد.هایما بیشترین هماهنگی را در قسمت عقب خودرو ایجاده کرده و با اسپویلر در قسمت بالای خودرو و زه استیل بر روی سپر عقب و فلاپ که دارای دو خروجی اگزوز است(که البته فقط یه خروجی آن حاوی لوله اگزوز است)و آرم S7 در سمت چپ خودرو زیبایی خاصی به خودرو بخشیده است.
کیفیت رنگ که بصورت پوشش دولایه در خط رباتیک و تمام اتوماتیک سوزوکی ویتارا که از بهترین سالن های رنگ خودرو کشور می باشد یکی از جنبه های مثبت این خودرو می باشد.
در قسمت سقف خودرو نیز یک روف ریل تزیینی اسپرت و یک سانروف دوحالته بزرگ که به جرات میتوان گفت یکی از بزرگترین سانروف ها در کلاس خود را داراست و در قسمت زیر خودرو سینی زیر موتور برای حفاظت از موتور به صورت فابریک تعبیه شده است.
طراحی داخلی خودرو
در داخل، یک صفحه کیلومتر مدرج کلاسیک به همراه یک کامپیوتر سفری کوچک که شامل مصرف لحظه ای نیز می باشد در پشت فرمان آن جای گرفته که نور پس زمینه آبی رنگی از آن ساطع میشود. همچنین، صفحه نمایشگر لمسی بزرگ ۷ اینچی خازنی به همراه ورودی usb و aux (که میتوانست ۱۰ اینچی باشد و خروجی های گیرنده دیجیتال و خروجی تصویر مانیتیورهای پشت سری نیز داشته باشد) هم در میانه کنسول آن خودنمایی میکند اما در کل سیستم پخش و ۶ بلندگو آن مطلوب است . فرمان آن پوشش چرمی بهره برده و کلید های کروز و تماس در سمت راست فرمان و کلیدهای تنظیم سیستم صوتی در سمت چپ فرمان قرار دارد.صندلی ها از جنس چرم مناسب از دو رنگ مارون و مشکی تشکیل شده است و برآمدگی موجود در کناره صندلیها هم کاملاً سرنشینان را دربر میگیرند.صندلی های جلو دارای گرمکن صندلی سه حالته می باشند هر چند نباید در این بازده قیمتی توقع سرد کن صندلی داشت.صندلی راننده دارای تنظیمات هشت حالته برقی با تنظیم گودی کمر است.
کیفیت مواد پلاستیکی به کار رفته در داخل کابین نیز کاملاً قابل قبول است.بنا به مندرجات وبسایت این شرکت، هایما S7 توانسته است گواهینامه موسسه SGS را هم کسب نماید. این گواهینامه به غیر سمی بودن تمامی پلاستیکهای به کار رفته در کابین این خودرو، مهر تأیید میزند. همچنین، جهت پیادهسازی ایزولاسیون مناسبتر و نیز مهار صدای ناشی از باد و پیشرانه دردرون کابین، در۱۶ حفره موجود در سطوح داخلی بدنه این خودرو از عایقهای صوتی مخصوص استفاده شده است، مهمترین محل کاربری این عایقها هم در شاسی و دیواره بین پیشرانه و کابین آن میباشد. روی در راننده تنظیمات پنجرهها وجود دارد اما متاسفانه چراغی برای کلیدهای شیشه بالابر استفاده نشده و از شبرنگ به جای چراغ در رودری ها استفاده شده است و دکمه آینه تاشو برقی و تنظیماتش و همچنین تنظیمات چراغ های جلو و چراغ نور صفحه کیلومتر در پنل سمت چپ داشبورد قرار دارد.سیستم تهویه مطبوع با سه حالت دستی،دستی echo،اتوماتیک در قسمت وسط داشبورد قرار دارد که قدرت خنک کنندگی بسیار خوبی دارد.آینه وسط از نوع الکتروکرومیک(ضد تشعشع)است و کنترل فشار باد لاستیک ها و نمایشگر سنسورهای عقب در این آینه نمایش داده می شود. تهویه برای ردیف عقب از ناحیه پا صورت میگیرد که دریچه آن زیر صندلی راننده و شاگرد تعبیه شده است.فضای پای سرنشینان عقب به لطف کابین بزرگ کافی است.فضای صندوق۴۰۰ لیتری به همراه ارتفاع مناسب آن تا سقف برای یک سفر مناسب به اندازه ی کافی مناسب است که در صورت لزوم می توان صندلی های عقب خودرو نیز برای فضای بار بیشتر به صورت کامل خوابانده شود.لاستیک زاپاس به همراه رینگ آلومینیومی فابریک به همراه متعلقات آن درون صندوق قرار گرفته اند.
مشخصات فنی خودرو
هایما S7 به موتور دو لیتری با استاندارد آلایندگی یورو ۴ و ۴ سیلندر با ۱۶ سوپاپ مجهز است که ۱۴۸ اسب بخار قدرت و ۱۸۰ نیوتونمتر گشتاور تامین میکند. این موتور به فناوری سیستم زمان بندی متغیرسوپاپ (VVT) مجهز است که نشان از تکنولوژی معقول هایما دارد. بیس طراحی این موتور بر مبنای موتور با کد LF-VE مشهور و بسیار کارای مزدا مدل سال ۲۰۰۸ در مزدا ۳ و مزدا ۶ و مزدا mx5 وانواع فورد استفاده شده است . البته تغییرات بنیادی و بهینه سازی با نظارت کمپانی مزدا روی این موتور انجام شد ولی ویرایش نهایی با اعمال VVT در سال ۲۰۱۳ در هایما s7 مورد استفاده قرار گرفت و کارایی و استحکام فوق العاده ای از خود نشان داد.
گیربکس هایما S7 اتوماتیک از نوع پنج سرعته با قابلیت تیپ ترونیک ساخت شرکت Powertech کشور کره می باشد که در نسخه دستی نیز پنج سرعته ساخت Getrag آلمان می باشد.گیربکس اتوماتیک این خودرو در خودروهای اپتیما،سراتو و سوناتا نیز استفاده شده است.این گیربکس در حالت تیپ ترونیک نیز هوشمند بوده و اجازه کات آف و همچنین اجازه دنده مرده نیز نمی دهد.
مصرف سوخت این خودرو در شهر حدود ۱۰-۱۱ لیتر در صد کیلومترو در جاده ۷٫۵ لیتر در صد کیلومتر و در سیکل ترکیبی حدود ۸٫۸ لیتر در هر صد کیومتر می باشد. راحتی ،نرمی ،بی صدایی این خودرو با توجه به صندلی های راحت،سیستم فنربندی مناسب و نرم و همچنین استفاده از لاستیکهای هانکوک بسیار قابل قبول است و با توجه به صداگیری مناسب و قرار گرفتن موتور در سطح پایینی از خودرو و دور بودن از کاپوت و با کیفیت مناسبی که موتور دارا هست به جرات می توان این خودرو را در رده اتومبیل های کم صدا و حتی بی صدا قرار داد. در قسمت تست صدای داخل اتاق نیز کاملا ثابت شده میباشد ولی در حالت باز بودن سانروف صدای مزاحم باد نسبتا آشکار است.هماهنگی موتور و گیربکس که در خرید هر خودرویی باید به شدت به آن دقت شود در این خودرو به جرات می توان گفت که گیربکس و موتور با یکدیگر هماهنگ شده اند و در مناطق کوهستانی به هیچ عنوان به لطف گیربکس هوشمند آن کمبود قدرت آن را حس نمی کنید.شتاب صفر تا صد این خودرو نیز ۱۳ ثانیه می باشد و به عنوان یک خودرو شاسی بلند عددی خوبی بنظر می رسد اما می توانست بهتر باشد.فرمان برقی یکی از نقاط قوت این خودرو است که باعث کاهش مصرف سوخت و نرمی قابل ملاحظه ای می شود که از جنبه های هوشمند آن سفت شدن در سرعت های بالا است.ترمز گیری خودرو به لطف سیستم های ترمز ضد قفل ABS+EBD،کمک ترمز BAS،سیستم کنترل کشش TCS ،سیستم پایداری ESP ترمزگیری مطمئنی را برای شما به ارمغان میاورد.
با توجه به وجود سینی زیر موتور و رکاب و تجهیزاتی همچون کروز کنترل که عملا مورد استفاده است و جنبه تزئینی ندارد در خودرو هایما ، نکات مثبتی نسبت به رقبای هم کلاس خود میباشد که موجب هزینه کردنهای اضافی نخواهد بود.
در بازار فعلی برای علاقمندان به داشتن خودرویی کراس اور شهری با توجه به رقیبانی همچون جکS5-تیگو۵- تیگو۷ از نظر قیمت و کیفیت هایما اس ۷ اتوماتیک گزینه مناسب و معقولی است
امکانات و آپشن های خودروی هایما اس ۷
- نمایشگر ۷ اینچی لمسی
- صندلیها با پوشش چرمی
- دوربین دیدعقب به صورت دینامیک
- شش بلندگو
- کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان + CD + MP3 + رادیو و پورت USB،AUX و SD و اتصالات بلوتوث و هندزفری
- ۴ ایربگ راننده، سرنشین و جانبی از نوع SRS
- آینههای جانبی برقی و مجهز به گرمکن و راهنما
- آینه وسط الکتروکرومیک (ضد تشعشع)
- سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک
- فرمان با پوشش چرمی
- چراغ نقشهخوان
- سیستم کنترل فشار باد لاستیکها TPMS
- سیستم رهیاب ماهوارهای
- فرمان برقی
- صندلی راننده برقی در ۸ جهت مختلف قابل تنظیم
- سیستم گرمکن صندلی و سرنشینان جلو
- سانروف برقی
- چراغهای LED
- روکش چرمی صندلیها
- سیستم ورود بدون کلید یا KeyLess (فقط در نسخه با گیربکس اتوماتیک)
- دکمه استارت( در مدل اتوماتیک)
- شیشهشوی عقب
- کروز کنترل(در مدل اتوماتیک)
- ترمزهای دیسکی در هر ۴ چرخ
- ترمز ضد قفل ABS+EBD
- کمک ترمز BAS
- سیستم کنترل کشش TCS
- سیستم پایداری ESP
- ایزوفیکس (برای نصب صندلی کودک)
- قفل خودکار حساس به سرعت
- کمربند سه نقطه ای
- سیستم دزدگیر IMMOBLIZER
- رینگ آلومینیمی
- جعبه عینک
- رنگ با کیفیت بصورت پوشش دولایه در خط رباتیک سوزوکی ویتارا
- صفحه کیلومتر سوپرویژن
- جالیوانی و جاسیگاری بین کنسول و دنده اسپید
- قابلیت تنظیم نور پس زمینه جلو آمپر
- صندلی های عقب تاشو دو تکه
- اسپویلر
- کامپیوتر سفری
- قفل مرکزی با کنترل از راه دور
- آنتن مخفی
- قطع صدای سیستم صوتی بهنگام دنده عقب
- تنظیم ستون فرمان در ۴ جهت
نویسندگان : آقای فرزین ناصری و مهرداد مرادی